Rijksoverheid

Bewegwijzering Rijksoverheid

B30 betreft de renovatie van het rijksmonument Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Het voormalige ministerie van Economische Zaken is getransformeerd tot hét kenniscentrum van de Rijksoverheid. Geen doorsnee kantoor, maar een ‘denktank’ waar excellent onderzoek verricht wordt en prikkelende debatten en seminars plaatsvinden. Deze wordt weerspiegeld in de architectuur, de voorzieningen en de dienstverlening in het gebouw.

Om er voor te zorgen dat naast de vaste gebruikers ook de vele externe bezoekers en overige rijksambtenaren hun weg kunnen vinden in het gebouw is aan ‘wayfinding’ specifieke aandacht gegeven.

Wayfindingplan

Aan de hand van de bouwplannen en de eisen en wensen die aan de bewegwijzering zijn gesteld, is een compleet wayfindingplan opgesteld.

Ontwerp

De bewegwijzering is vertaald naar een grafisch en industrieel ontwerp. Het grafisch ontwerp is gebaseerd op de rijkshuisstijl en het industriële ontwerp is in nauw overleg met KAAN architecten afgestemd op de sfeer en uitstraling van het monumentale gebouw.

Realisatie

Productie en montage is verzorgd zodat het project ’turn key’ is opgeleverd.

Meer weten over bewegwijzering in rijkshuisstijl? Bel of mail ons!