Gemeente Hengelo

Wayfinding in het nieuwe stadhuis

De gemeente Hengelo wil haar organisatie weer fysiek in het centrum huisvesten en daarmee ook meer verkeer in de binnenstad genereren. De opgave is om van het bestaande monumentale stadhuis en het nieuwe stadskantoor één functioneel geheel te maken dat het stedelijke weefsel versterkt. Daarnaast wil de gemeente ook een laagdrempelig gebouw: een gebouw voor alle burgers (bron: website EGM).

Ook de wijze waarop binnen het totale gebouw de weg gevonden moet worden moest aansluiten bij dit functionele geheel. Hiervoor is in nauwe samenwerking met de gemeente en de architect EGM (www.egm.nl) een specifiek plan ontwikkeld.

Wayfinding design

Binnen de gemeente speelde ook het vraagstuk van het invoeren van een nieuwe huisstijl. Met dezelfde briefing en de informatie over het ‘dna’ van de gemeente hebben wij via richtinggevende ontwerpconcepten een concrete sign family ontwikkeld. Met deze bewegwijzeringsfamilie onderscheidt de gemeente zich van de omliggende gemeentes.

Projectbegeleiding bewegwijzering

Na de selectie van een leverancier door de gemeente zijn wij betrokken gebleven bij de implementatie. Prototypes zijn beoordeeld en productie- en montagewerkzaamheden zijn gecontroleerd en verwerkt in een as-built dossier.